Meny

Microneedling Therapy

Åstadkommer vävnadsuppstramning och fasthet. En bra metod för postakne ärr reducering och ansikts ”lifting” effekt

Microneedling är ett genombrott som medicinsk produkt. Trots sitt enkla koncept är resultaten anmärkningsvärt positiva, det kan liknas vid fraktionerad laserbehandling. Syftet med behandlingen är att orsaka huden en kontrollerad skada som sedan kommer att starta en naturlig läkningsprocess i huden. Med ett gynnsamt hudföryngringsresultat som följd.

Via mikrokanalerna tillför vi bioaktiva substanser som passar just din hud, ex anti-age,couperose, acne-ärr etc.

När vi applicerar hudvårdsprodukter är det ca 0.3% som når de djupare hudlagren. Vid applicering av aktiva substanser i samband med Microneedling ökar upptaget med upp mot 50%.

Genom den naturliga läkningsprocessen och med hjälp av bioaktiva substanser sker en nyproduktion utav kollagen och elastin som positivt påverkar din hudkvalité. Behandlingarna består av en serie klinikbehandlingar. Vi rekommenderar 5 behandlingar för bästa resultat.

Behandlingsteknologin
Vi gör en smärtfri piercing av vävnaden med hjälp av extremt tunna sterila nålar (endast 0,5 mm) av rostfritt stål. När dessa nålar penetrerar vävnaden skapas tusentals microkanaler som stimulerar vävnaden till reparation samtidigt som naturliga tillväxtfaktorer frigörs och ger ökad tillväxt av collagen.

Kliniska studier har visat att professionell microneedling är effektivare än ex.laserslipning av huden, dermabrasion och kemisk peeling och lika effektiv som IPL, CO2 laser, och Fraxel att stimulera kollagen- och elastin-produktionen och därigenom radera rynkor och utjämna ärr.

Microneedling är lämplig metod för :

Rynkreducering (Collagen dermal stimulering)
Solskadad hud
Skin tightening (vävnadsuppstramning/fasthet)
Ärrbehandling/akne, operation eller skador)
Pigmentbehandlingar
Couperose
Torr/känslig hud
Hudbristningar

Vilka områden kan behandlas?

Ansikte
Ögonområdet
Hals
Dekolletage
Kropp, tex ärr

Klinikbehandling
Klinikbehandlingen görs i kur om 5 behandlingar som upprepas med 2-4 veckors intervaller. Varje behandling tar ca 1-1½ timme. Först rengörs huden noga. Sedan smörjer vi in behandlingsområdet med en bedövningskräm som får sitta i 20 minuter. Tillsammans med ett sterilt klinikverktyg för microneedling och ett speciellt Hyaluronic serum rullas detta över huden, utan tryck, i ett visst mönster tills hela huden är jämnt behandlad. Behandlingen känns olika beroende på vilken känslighet du har.

Direkt sol bör undvikas under minst en vecka efter behandling. Det är mycket viktigt att använda solskydd efter behandlingen för att undvika sidoeffekter som pigmentering. Direkt efter syns ofta en rodnad som sitter i upp till 1 dygn. Vid tunnare hud eller vid mycket kärl kan huden blöda lätt.

Pris per behandling 2.500 :- Kur: 5 gånger 10 000:-