Meny

Här följer några av de vanligaste frågorna när det gäller Fine Permanent Make-up/Micropigmenteringsbehandling. Det är till för att assistera dig med din utvärderingsproccess. Om någonting är fortfarande oklar, vg ring eller kontakta oss för att boka upp en individuell personlig intervju.

VEM PASSAR FINE PERMANENT MAKE-UP (MICROPIGMENTERING, KOSMETISK TATUERING) FÖR?
Kvinnor som vill se fräscha ut även när du simmar eller tränar
Kvinnor som vill förändra formen på dina läppar, ögon och ögonbryn
Du som lider av håravfall från ex ögonbryn
Du som lider av synliga ärr
Du som har tunna eller ljusa ögonbryn och fransar
Du som har för små eller för stora läppar Du som är allergisk mot make-up
Du som har dåligt syn
Du som önskar ett naturligt utseende 24 timmar om dygnet
Du som vill spara flera timmar i veckan genom att slippa lägga make-up
Du som vill spara pengar genom att slippa lägga dem på dyr make-up

VAD ÄR MIKROPIGMENTERING (KOSMETISK TATUERING)?
De speciella tekniker som används för att skapa en sorts halvpermanent make-up kallas ofta micropigmentering, permanent kosmetika eller permanent make-up och det är en sorts tatuering.

Processen innebär att allergitestade pigment införs i det dermala lagret i huden (ytterhuden). Pigmenten blir kvar i huden i ett antal år men bryts efter hand ner och bleknar, lite beroende på ålder och hudtyp. Behandlingen kan användas för att återställa ärr eller missfärgad hud eller helt enkelt som en skönhetsbehandling.

Rekonstruktiv micropigmentering är ett sätt att korrigera defekter som är medfödda såsom gomspalt, vitiligo eller kalhet och det återställer former som har missformats i samband med olyckor eller sjukdomar. Det kan också korrigera skador som uppstått i samband med kirurgi som efterlämnat ärrbildning och i många fall kan vårtgårdar återskapas (det bruna området runt bröstvårtan) efter bröstcancerbehandling. Mikropigmentering utgör också ett bekvämt alternativ till kosmetika och ersätter användning av ögonbrynspennor, ögonskugga, läppstift och rouge.

DE VANLIGASTE FRÅGOR (FAQ):
Här följer några av de vanligaste frågorna när det gäller Micropigmenteringsbehandling.

Vilka är det främsta fördelarna?

Permanent makeup kan användas för att markera vissa ansiktsdrag eller för att få ärrvävnad att se mindre framträdande ut. Några av de vanligaste permanenta makeup behandlingarna är permanent eyeliner, permanenta ögonbrynsmarkeringar, läpplinje och läppfärg. Ditt utseende kan komma att se nytt och fräscht ut genom att t ex ögonbrynen eller läpparna fylls ut och markeras kraftigare. Resultatet blir ett ungdomligare och mer sammansatt utseende. Det kan också spara tid för dem som vill ha en ny look utan att behöva lägga på ny make-up dagligen. Det kan även vara användbart för personer som är allergiska mot kosmetika, som lider av hudirritationer eller som av något annat skäl inte kan lägga på en makeup.

Hur går behandlingarna till?

I samband med den inledande konsultationen går du och din specialist igenom de förändringar som du vill göra i ditt utseende. Han/hon kommer att gå igenom de olika alternativ som står till buds, hur själva behandlingen går till och eventuella risker och begränsningar. Ni går även igenom om det finns några sjukdomar som kan påverka behandlingen. Vidare kommer han/hon diskutera vilken slags bedövning som ska användas, var behandlingen ska genomföras och en genomgång av kostnaden.

Var inte rädd för att fråga allt du vill veta om behandlingen! Genom att känna till alla de möjligheter som står till buds, vilka risker som kan föreligga och vilka fördelar som finns så kan du lättare ta ett genomtänkt beslut.

Hur läggs den permanenta makeupen på?

Permanent makeup tillverkas av vegetabila produkter som injiceras i det undre hudlagret. Tunna nålar används för att injicera pigmenten. Nålarna kan vara kopplade till en tatueringsmaskin eller till ett roterande verktyg. Nålen doppas i pigment och injiceras sedan in i huden. När nålen går igenom huden kan en smärre blödning uppstå. När behandlingen är avslutad tvättas huden av och en bakteriedödande salva läggs på.

Hur lång tid tar en behandling?

Behandlingstiderna beror i allmänhet på vilket område det är som ska behandlas och den specifika teknik som används. En vanlig behandling brukar ta ca två timmar.

Gör det ont?

De flesta upplever att det kan vara lite obehagligt att få en behandling. En bedövningssalva eller en lokal bedövning gör att det känns lite mindre.

Vad kan jag vänta mig efter behandlingen?

Du kommer att vara lite svullen och direkt efter behandlingen kommer färgen att upplevas som stark, men upp till 50% av färgen försvinner under läkningsprocessen som normalt tar 3-7 dagar.

Kan jag använda makeup?
Den första veckan efter behandling bör du inte använda makeup på det behandlade området.

Hur länge sitter färgen kvar?
Färgen kommer efter något år att blekna och efter hand försvinna. Hur lång tid detta tar är individuellt beroende på hudtyp, ålder, väder och vind och vilka hudvårdsprodukter du använder.

 Passar denna behandling för dig?

I allmänhet fungerar denna behandling bäst för personer som:

Har en god fysisk hälsa
Är mentalt stabila
Kan ta till sig information om de begränsningar som specialisten anför
Är realistisk i sina förväntningar när det gäller resultatet
Inte är nöjd med vanlig make-up pga allergier, hudirritationer, tidsbrist eller som av andra skäl inte kan använda kosmetika.
Det här är bara några av de kriterier som en specialist kommer att granska för att besluta om denna behandling passar dig. Se till att fråga specialisten om han/hon anser att en permanent make-up behandling passar dig.

Risker?

Allergiska reaktioner mot permanent makeup är extremt sällsynta. Det är däremot viktigt att du följer specialistens anvisningar både inför och efter behandlingen. Att hålla huden ren är A & O för att undvika infektioner.

Kan jag dela upp min betalning ?

Vi sammarbetar med www.medicalfinance.se – som hjälper dig med finsiering på några timmar.